OM RAWFIT CONCEPT

Om Rawfit Concept

Rawfit Concept er startet af Camilla Fabricius, og bygget op omkring udendørs crosstræning i naturen - i og omkring Silkeborg.


Camilla om Rawfit Concepts historie og etablering

"At træne - enten det at løbe, styrketræne eller hvad det nu kan være - bare det at bruge kroppen, har altid været et frirum for mig, et sted, hvor jeg kan slappe af og få fornyet styrke til at tro på, at jeg kan klare ting, som kan være svære for mig.

Siden jeg var 16 år gammel, har jeg brugt styrketræning og løb til at mærke mig selv og finde ind til min power.

Som barn var jeg egentlig ret genert, men træningen og det at bruge min krop, har lært mig at få kontakt til min egen styrke og har hjulpet mig til at finde ind til det, som jeg er virkelig god til, og som er vigtigt for mig. Pudsigt nok er den opdagelse også blevet min passion - nemlig at hjælpe andre til at mærke glæden ved at bruge kroppen.

Det ligger mig meget på sinde, at andre mennesker har det så godt som muligt via en aktiv krop.


Da jeg selv startede med at træne som 16-årig, var det bodybuilding jeg kastede mig over - det var tidens trend.

Jeg gik meget op i kost og træning af kroppens muskler.

Jeg opdagede, at min krop responderede hurtigt på styrketræningen, og det gav mig blod på tanden til at træne og udforske området endnu mere. Jeg begyndte også at løbe i løbeklub og gå til aerobic, og herfra tog det fart.

Jeg er uddannede mig til aerobicinstruktør, og begyndte at arbejde i fitnessbranchen, ved siden af mit almindelige arbejde som pædagog. Da jeg fødte mit første barn, opdagede jeg, at jeg ikke længere havde så meget tid til min træning, så jeg var nødt til at skifte træningscentret ud med stuegulvet. Det var egentligt befriende, fordi det satte mig fri til at træne, når jeg ville, og hvor jeg ville.

Da familien flyttede fra Sjælland til det smukke Silkeborg, blev jeg utrolig inspireret af området og dets helt unikke natur. Lysten til at være aktiv og ude på samme tid var der, men at være det i en sådan enestående kulisse var fantastisk – og herudfra begyndte ideen om at starte Rawfit Concept at tage form. Jeg ville teste om, der var nogle, som var med på ideen, derfor satte jeg et forløb op sammen med en kostvejleder - et bootcamp for kvinder med træning i naturen. 18 kvinder tilmeldte sig, trænede i to måneder, tabte sig i gennemsnit fem kilo og havde fået blod på tanden til at fortsætte.

Det bredte sig som ringe i vandet, og et hold blev to, som blev tre osv..... I dag er vi otte trænere og med over 20 holdtimer om ugen.

Vi træner i naturen, og har tre forskellige koncept timer - MIND, STRONG og RUN og derudover barselstræning for nybagte mødre, samt forskellige special tilpassede træningsforløb.


Ideen bag konceptet er at få så mange til at mærke glæden ved at træne fitness - baseret på udendørstræning - året rundt.

Målet er at få den enkelte til at føle succes ved at være aktiv sammen med andre - uanset ens eget træningsmæssige udgangspunkt.

Det er det simple ved blot at smide sig på jorden og lave armbøjninger, og at du ikke behøver ikke en masse udstyr, som er vores tilgang.

Du bruger kroppen som dit redskab og naturen som kulisse og træningscenter.

Naturen og fælleskabet er omdrejningspunktet, det handler ikke kun om træning.

Den enkelte får flere grunde bevæggrunde for at blive motiveret til træning.


Rawfit er ikke en individuel idrætsgren - men en social holdsport."


Vores trænere

Camilla Fabricius

(stifter)

Sylvain Wubs

Charlotte Apel

Henriette Nielsen

Chistina Aunsholt

Linette Nelleman

Heidi Kongsholm

Janette Søgaard

Charlotte-Amalie Kunø Christensen

Alle vores trænere har mange års erfaring med træning. Flere af os er tidligere top atleter indenfor sportsgrene som MMA, håndbold, fodbold, svømning og triathlon. Vi gennemgår alle et oplæringsforløb indeholdende et kursus i funktionel anatomi og fysiologi, ligesom vi får superviseret undervisningslære, inden vi starter som trænere.


Vi er meget dedikerede med hensyn til vores træning, og vi brænder for det udendørs element. Vi er alle ret glade for leg, fællesskab, det konkurrerende samt effektiv helhedsorienteret og kvalitativ træning. Vi kan lide at se det enkelte medlem blive bedre til at tage armbøjninger, griner med de andre på holdet og nyder naturen. Vi føler os alle meget privilegeret over at have en funktionsdygtig krop og er ydmyge overfor det privilegium, det er at have en sund krop og hjerne, og vi glæder os over den livsglæde, der kommer heraf.